Pečená cizrna a květák s quinoou a citronovo-hořčičným dresinkem

úterý 18. listopadu 2014

Pečený květák s cizrnou je výborný sám osobě, když k němu ale ještě přidáte quinou a citronovo-hořčičný dresink, je to vážně pecka.
Pečená cizrna s květákem se dá také využít do této výborné krémové polévky 





Pečená cizrna s květákem a quinoa

Ingredience (4 porce)

250 g cizrny
1 květák
1/2 hrnku quinoi
2 hrnky vody
sůl
olivový olej


Postup

Cizrnu namočte den předem, propláchněte a uvařte do měkka.
Uvařenou cizrnu rozprostřete na plech na pečící papír a přidejte k ní na růžičky nakrájený květák. Směs
 posolte, zakápněte olivovým olejem a pečte 30 minut na 200 °C. V průběhu pečení hlídejte, aby se květák nepřipálil a párkrát směs promíchejte. 
Mezitím uvařte quinou.
Upečený květák s cizrnou smíchejte s uvařenou quinoou a ochuťe citronovo-hořčičným dresinkem. 


Citronovo-hořčičný dresink

Ingredience

šťáva z jednoho citronu
sůl
1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
sůl
3 lžíce olivového oleje


Postup

Všechny ingredience dejte do misky a vyšlehejte je metličkou dokud se nespojí do krémové konzistence. 











You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty