Krémová česnekovo-pepřová omáčka s pečenou zeleninou

středa 5. listopadu 2014

Nebojte se česneku! V tomto receptu se česnek nejdřív upeče, zesládne a ztratí svou výraznou vůni, takže není problém toto jídlo poobědvat třeba v práci. Ani krémové konzistence konzistence se není třeba bát, tento recept nevyžaduje žádné produkty vzniklé za přítomnosti utrpení zvířat, omáčka je 100% veganská.





Ingredience

1 cuketa
500g rajčat (ideálně být cherry rajčata)
1 palička česneku
lahůdkové droždí
hladká mouka
ovesné mléko
čerstvě drcený čerstvý pepř
sůl
olej


Postup

Cuketu nakrájet na tenká půlkolečka, cherry rajčata na půlky, vše vyrovnat na pečící papír na plech, posolit, zakápnout olejem a dát péct na 200°C na 30 minut.
Pokud je hodně času, nejlepší je česnek upéct v troubě na 200°C alespoň 1 hodinu(oloupat, rozdělit na jednotlivé stroužky, zakápnout olejem a zabalit do alobalu). Pokud čas není, podobný výsledek vznikne restováním na rozžhavené pánvi. V obou případech musí být česnek na konci procesu úplně měkký. Změklý česnek dát na pánev, zaprášit hladkou moukou a zalít ovesným mlékem. Osolit, přidat drcený pepř a nechat provařit mouku. Po cca 5-10 minutách směs rozmixovat do hladka, přidat lahůdkové droždí a v případě nutnosti dosolit nebo dopepřit.
Do hotové omáčky vmíchat pečenou zeleninu a podávat s těstovinami.  

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty