Špagetová dýně zapečená s krémovou omáčkou

úterý 18. listopadu 2014

Špagetová dýně je prostě vtipná zelenina. Po upečení se sama od sebe začne dělit na jednotlivá vlákna připomínající špagety. Toto jídlo je možné použít jen jako přílohu, nebo jako samostatné hlavní jídlo.






Ingredience

Špagetová dýně
1 hrnek vody
2 hrnky kokosového mléka
hladká mouka
olej
sůl
pepř
lahůdkové droždí
1 hrnek strouhanky
bazalka

Postup

Dýni umýt, rozkrojit na půlku a vydlabat semínka. Takto připravenou dýni položit na plech rozkrojenou částí dolů. Péct v troubě 30 minut při 190°C. Po 30 minutách by se už dužina dýně měla snadno oddělovat v jednotlivých vláknech. Nechat dýni trošku zchladnout a pak veškerou dužinu po vláknech oddělit.
V době, kdy se peče dýně připravit omáčku. z mouky a oleje udělat jíšku a zalít ji kokosovým mlékem. Jíšku pořádně rozmíchat, přilít vodu, osolit a ochutit lahůdkovým droždím a pepřem. Přivést k varu za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne.
Dužinu dýně vložit do zapékací mísy, zalít připravenou omáčkou a hojně posypat strouhankou. Péct 15-20 minut při 200°C.  Podávat s čerstvou bazalkou.





You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty