Sendvič s fazolovou plackou, pečenými rajčaty a avokádem

sobota 15. listopadu 2014

Sendviče jsou super jídlo na cesty, ale i v klidu domova. Dá se vymyslet nespočet kombinací, různé druhy placek, a zeleninových náplní ( i když u nás vede avokádo a pečená rajčata). Těmto sendvičům dominují křehké fazolové placky.








Fazolové placky

Ingredience 

250 g fazolí (je jedno jakých)
2 velké brambory
2 mrkve
sůl
3 stroužky česneku
olivový olej


Postup

Fazole namočit den předem, v průběhu máčení několikrát vyměnit vodu a propláchnout. Fazole uvařit do měkka (v tlakovém hrnci tak 15-20 minut, v normálním hrnci tak hodinu). Uvařené fazole buď rozmačkat, nebo rozmixovat v mixéru (dělám druhou variantu, na mačkání nemám nervy) a nechat vychladnout.
Uvařit brambory, rozmašlovat je a nechat vychladnout.
Mrkve ostrouhat a nastrouhat na jemno.
Důkladně smíchat fazole, bramborovou kaši a mrkve, osolit, přidat protlačený česnek a 2 lžíce oleje.
Ze vzniklého těsta vytvarovat placičky (z tohoto množství to dá 8 placek), dát je na plech a péct v troubě na 180°C 15-20 minut, v půlce pečení otočit. Otáčet opatrně, placky jsou křehké.


Pečená rajčata

Ingredience

rajčata (počítejte tak jedno rajče na jeden sendvič)
sůl
olej


Postup

Rajčata nakrájet na tenká kolečka, poklást na plech, posypat solí, zakápnout olejem a péct na 180°C 20-30 minut, při pečení je hlídat aby se nepřipálila.


Avokádo

Avokádo rozmačkat (nemusí být úplně do hladka, klidně může být na větší kusy), zakápnout olivovým olejem, osolit a zakápnout citronovou šťávou.


Sendviče

Toastový chléb nakrájet na tenké plátky, na spodní plátek dát avokádo, na něj placku, salát, pečená rajčata a výhonky (například výhonky vojtěšky).


You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty