Sendvič s pomazánkou z červené čočky, avokádem a pečenými rajčaty

neděle 16. listopadu 2014

Další varianta sendviče, tentokrát mu udává chuť pomazánka z červené čočky. 





Pomazánka z červené čočky (na 4 sendviče)

Ingredience

Avokádo

60g červené čočky
sůl
voda
lahůdkové droždí
šťáva z citronu


Postup

Čočku uvařit až skoro rozvařit (15 minut stačí). Uvařenou čočku dát do mixéru, přidat citronovou šťávu, lahůdkové droždí, trochu soli a rozmixovat úplně do hladka. 


Pečená rajčata

ingredience

rajčata (počítejte tak jedno rajče na jeden sendvič)
sůl
olivový olej


Postup

Rajčata nakrájet na tenká kolečka, poklást na plech, posypat solí, zakápnout olejem a péct na 180°C 20-30 minut, při pečení je hlídat aby se nepřipálila.


Avokádo

Avokádo rozmačkat (nemusí být úplně do hladka, klidně může být na větší kusy), zakápnout olivovým olejem, osolit a zakápnout citronovou šťávou.


Sendvič

Toastový chleba nakrájet na tenké plátky. Oba plátky bohatě namazat pomazánkou z červené čočky, poklást avokádem, rajčaty a salátem (třeba rukolou). 

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty