Dýňovo-melasové muffiny s kousky čokolády

neděle 9. listopadu 2014

Dýně je zkrátka úžasná zelenina, která si najde místo i v sladkém pečivu, které je díky ní dokonale vláčné. Pokud nemáte rádi chuť melasy, vůbec se jí nebojte použít, v muffinech není její chrarakteristická a mnohým nepříjemná chuť znát, ale dodá jim nádherně jantarovou barvu a zvýrazní chuť ostatních ingrediencí. Muffiny jsou vláčné, voní po skořici a čokoládě a jsou neobyčejně lahodné. 






Ingredience (množství na 24 muffinů)



3 hrnky hladké mouky
špetka soli
1 lžička skořice
1 kypřící prášek (nejlépe bezfosfátový)
1,5 hrnku cukru
1 hrnek dýňového pyré
1,5 hrnku rostlinného mléka (dávám kokosové)
1 hrnek oleje (řepkový nebo slunečnicový)
3 lžíce melasy

200 g nasekané čokolády


Postup


V jedné míse smíchejte mouku, cukr, sůl, skořici a kypřící prášek. K suché směsi přidejte dýňové pyré, olej, rostlinné mléko a melasu a vše promíchejte, dokud se těsto nespojí.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky, nebo vymažte a vysypte moukou a do každého důlku na muffin dejte 2 - 2 a 1/2 lžíce těsta. 

Muffiny pečte na 200°C přibližně půl hodiny, před vyndáním zkontrolujte špejlí, zda jsou hotové.


You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty