Kořeněná batátová polévka

sobota 13. prosince 2014

Tato krémová polévka je lehce nasládlá, kořeněná a chuťově netradiční, ale výborná. 

Ingredience
700 g batátů
3/4 litru vody nebo zeleninového vývaru
1-2 hrnky kokosového mléka
1/4 lžičky skořice
1/4 lžičky muškátového ořechu
1/4 lžičky drceného nového koření
2 tobolky kardamomu nebo 1/4 lžičky mletého kardamomu
1/2 lžíce jablečného octa
sůl
čerstvě drcený pepř
javorový sirup
olivový olej

Postup
Ostrouhané batáty nakrájet na menší kusy a restovat je spolu s tobolkami kardamomu na malém množství oleje 10 minut (pokud použijete mletý kardamom, přidejte ho až s ostatním kořením). Když jsou batáty orestované přidat vodu/zeleninový vývar, skořici, muškátový ořech, nové koření, a pokud je použit, tak mletý kardamom a jablečný ocet. Vařit 15 minut, dokud batáty nezměknou. Když jsou batáty měkké, vyjmout tobolky kardamomu a polévku rozmixovat do hladka. Znovu zahřát, přidat podle hustoty kokosové mléko (pokud by polévka byla moc hustá, přidat více kokosového mléka), špetku soli a prohřát ještě 5 minut.
Polévku podávat posypanou čerstvě drceným pepřem a zakápnutou javorovým sirupem.








You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty