Vegan mini pizzy

neděle 28. prosince 2014

Mini pizzy jsou výborné jen tak do ruky, jsou lahodné a díky tenounkému těstu krásně křupavé. 


Ingredience (5 - 6 kusů)

125 g hladké mouky
60 ml vlažné vody + 1/2 droždí
sůl
olivový olej

rajčatový protlak
2 rajčata
3 žampiony
olivy
trochu tofu natural
provensálské koření 
sůl


Postup

Droždí smíchat s vodou a trochou hladké mouky a nechat ho lehce nakynout. Do mísy dát mouku, špetku soli, lžíci olivového oleje a již vykynuté droždí i s vodou. Vypracovat těsto tak, aby se nelepilo. Množství vody z droždí by mělo stačit, kdyby se těsto moc drolilo, tak ještě trochu vody přidat. Vypracované těsto nechat kynout alespoň 30 minut. 
Vykynuté těsto vyválet na hladké mouce do tenké placky (cca 3 mm) a pomocí hrníčku vykrájet kolečka. Kolečka těsta přenést na plech s pečícím papírem, lehce potřít olivovým olejem, potom rajčatovým protlakem a lehce posypat provensálskými bylinami. Poklást tence nakrájenými rajčaty, žampiony, na kolečka nakrájenými olivami, trochou nastrouhaného tofu a nakonec lehce poprášit solí. Péct 30 minut při 180°C. Při pečení hlídat, aby se těsto nepřipálilo, když jsou okraje těsto na dotek tvrdé, je hotovo a těsto bude krásně křupavé. Jsou výborné jak teplé tak nastudeno.








   

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty