Pečené plátky brambor s česnekem a kešu krémem

úterý 30. prosince 2014

Pečené plátky brambor s česnekem a kešu krémem se vůbec nepodobají chipsům. Brambory jsou vláčné a šťavnaté s intenzivní chutí česneku zjemněné kešu krémem. Jsou prostě výborné. 









Ingredience

brambory ( z 1 brambory je cca 15 plátků)
hrst kešu ořechů
jarní cibulka
olivový olej
česnek
sůl


Postup

česnek oloupat a protlačit do misky, smíchat ho s olivovým olejem a solí a nechat odležet. Soli není potřeba dávat mnoho, v oleji se rozleží.
Kešu ořechy namočit do misky vlažné vody a nechat 30 minut stát. Po 30 minutách dám kešu ořechy do mixéru s trochou vody a rozmixovat na krém - pozor, krém nesmí moc téct, jinak by se neudržel na plátku brambory. V případě, že dáte moc vody, krém jde zachránit přidáním více kešu ořechů (i nenamočených, ale pak to chce déle mixovat). 
Brambory nakrájet na cca 3-4 mm silné plátky (pro zjednodušení použijte struhadlo) a rozložit je na plech s pečícím papírem. Na plátky brambor lžičkou nandat česnek v oleji, kešu krém a najemno nakrájenou jarní cibulku. Takto nachystané plátky péct 15 minut při 180°C. Před skončením pečení pro jistotu jeden plátek ochutnejte, aby už brambora byla hotová, při silnějších plátcích může pečení zabrat více času. Před podáváním nechat vychladnout. 




před pečením

po pečení






You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty