Veganské máslo

úterý 30. prosince 2014

Výborné domácí veganské máslo, které je hotové za pár minut. Jeho příprava je snadná a nabízí mnoho obměn. Základní, neosolené, můžete použít pod marmelády. Máslo můžete také osolit, nebo do něj zamíchat bylinky a česnek, pak bude výborné na čerstvě dopečené bagety. Skladujte ho v lednici, aby bylo vždycky po ruce.  






Ingredience

kokosový tuk
olivový olej

bylinky dle volby (rozmarýn, tymián, provensálské byliny, česnek, a pod.)
sůl


Postup

Pro začátek je důležité říct, že nezáleží na množství, ale na poměru kokosového a olivového oleje, který by měl být 1 : 1. Je tedy jedno jak velkou sklenici veganského másla děláte ale dodržte tento poměr a "máslo" půjde krásně roztírat i po vytažení z lednice. 

Vezměte kokosový tuk a olivový olej a v poměru 1:1 je přendejte do nádoby na šlehání. Směs olejů vyšlehejte mixérem (stačí 1-2 minuty). Během šlehání se kokosový tuk povolí, což umožní lepší spojení obou olejů. Pokud chcete vytvořit slané, či bylinkové máslo, další ingredience přidejte v této fázi. Směs uložte do lednice na 15-30 minut. Po uplyté době chlazení směs vyndejte, znovu krátce vyšlehejte a přendejte do skleničky, ve které budete máslo uchovávat. 
Veganské máslo uchovávejte v lednici, chlazené vydrží i několik měsíců. 







You Might Also Like

3 komentářů

Oblíbené recepty