Těstoviny s dýňovou omáčkou, pečeným česnekem a vůní tymiánu

úterý 9. prosince 2014

Jakmile se ochladí mohla bych dýni každý den. Je zkrátka taková hřejivá a v tomto receptu se krásně snoubí s vůní tymiánu a pečeným česnekem.

Ingredience

1 cibule
1 dýně Hokkaido
1 palička česneku
400 ml ovesného mléka
sůl
pepř
1 lžíce jablečného octa
2 lžičky tymiánu
dýňový olej
bezvaječné těstoviny

Postup

Pokud pečeme česnek v troubě, je nutné začít s ním - oloupat, zakápnout olivovým olejem, zabalit do alobalu a hodinu péct na 180°C. Pokud ho jen opékáme na pánvičce (i když z trouby je lepší), tak ho stačí připravovat až ke konci.
Cibuli oloupat, najemno nakrájet a osmahnout do sklovata. Přidat omytou, vydlabanou a na kostky nakrájenou dýni, vmíchat tymián a krátce orestovat. Zalít ovesným mlékem, osolit, lehce opepřit, a za občasného míchání (pozor ať se nepřipálí) vařit dokud dýně nezměkne (cca 10-15 minut). V době, kdy se dýně vaří, je vhodné dát vařit i těstoviny a připravit česnek, pokud je jen restován na pánvi - oloupaný česnek zprudka restovat na malém množství oleje dokud nezměkne.
Malou část uvařené dýně odebrat (tak 1/5) a vše ostatní rozmixovat tyčovým nebo stolním mixérem úplně do hladka. Rozmixovanou omáčku znovu zahřát, dochutit jablečným octem, v případě potřeby dosolit.
Hotovou omáčku podávat s těstovinami, uvařenou dýní a pečeným česnekem a navrch vše zakápnou dýňovým olejem.








You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty