Krémová polévka z bílých fazolí a pečené zeleniny

čtvrtek 1. ledna 2015

Tato polévka je jemná, hustá a sytá. Krásně zahřeje v chladnějších dnech.  




Ingredience

2 cibule
2 kořeny petržele
6 stroužků česneku
tymián
sůl
olivový olej
250 g velkých bílých fazolí
1 litr zeleninového vývaru nebo vody
1 lžíce citronové šťávy
pepř
olej z lískového ořechu


Postup

Fazole namočit den předem do vody. Před vařením slít vodu a propláchnout je. Vařit v tlakovém hrnci 45 minut.
Cibuli, česnek a petržel oloupat, cibuli nakrájet na srpečky, petržel na plátky a dát na pečící papír na plech. Poprášit solí a tymiánem a zakápnout olivovým olejem. Péct přibližně 20 minut při 200°C, dokud zelenina nezměkne. 
Uvařené fazole slít a dát do mixéru spolu s pečenou zeleninou a vývarem/vodou. Rozmixovat dohladka. Rozmixovaný krém dát do hrnce a zahřát, dochutit citronovou šťávou, pepřem a v případě potřeby dosolit. Polévku podávat horkou a zakápnutou olejem z lískového ořechu. 









You Might Also Like

1 komentářů

  1. Děkuji za tento recept, vyzkoušela jsem a byli jsme moc spokojení.. Mrknu se i na další ;-)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené recepty