Kari z červené čočky

neděle 4. ledna 2015

Indická jídla jsou omamně voňavá a hřejivá a rozhodně nejsou všechna pálivá. Tohle je jedno z jídel, které sice je silně kořeněné, ale nepálí, je výborné a syté.



Ingredience (4 porce)

4 mrkve
5 brambor
1 pórek
1 a 1/2 hrnku červené čočky
2 stroužky česneku
sůl
1/4 lžíce garam masaly
1 lžíce mild madras curry
olej
3/4 litru vody nebo zeleninového vývaru


Postup

Pórek nakrájet na kolečka a osmažit na oleji společně s garam masalou a curry, přidat k němu na půlkolečka nakrájenou mrkev a počkat dokud alespoň mírně nezměkne (ale ať se zase nepřipálí pórek). Ke směsi přidat červenou čočku a vše zalít vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidat na kostičky nakrájené brambory, sůl a vařit dokud zelenina a čočka nezměkne (cca 10-15 minut).
Podávat ozdobené cibulovou natí a s naan chlebem.







You Might Also Like

1 komentářů

  1. Vyzkoušeno, delikátní, syté, rychlé. Doporučuji k vyzkoušeni.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené recepty