Kukuřičný klas s pečenou zeleninou

sobota 23. července 2016

Léto je úžasné období hojnosti zeleniny a ovoce. Nejlepší letní jídla jsou lehké zeleninové talíře, které nikdy neomrzí a mají spoustu variací. Sladký kukuřičný klas je velmi snadný a rychlý na přípravu a zároveň je velice lahodný. V kombinaci s další zeleninou a bramborami vytvoří výborný oběd. 









Ingredience

kukuřice
kukuřičné klasy 
2 lžíce kokosového oleje
1 hrnek rostlinného mléko  

Ostatní zelenina
zelené fazolky
brambory
rajčata
cuketa
olivový olej
citronová štáva
sůl
pepř

Dip sojový jogurt
bylinky
sůl
pepř



Postup 

Kukuřice
Do velkého hrnce dejte vařit vodu, když je vroucí přilijte kokosový olej, rostlinné mléko (mám vyzkoušené kokosové) a očištěné kukuřičné klasy. Přikryjte poklicí a vařte 6-8 minut. Po uvaření nechte krátce okapat a klasy servírujte posolené.

Ostatní zelenina
Brambory a fazolky očistěte, dejte do zapékací mísy, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě přibližně 30-40 minut při 200°C. Pokud chcete pečení urychlit, fazolky i brambory předvařte, poté je stačí péct v trubě zhruba 15 minut. Podávejte osolené a fazolky zakapané citronovou šťávou. 
Cuketu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olejem a posolte. Můžete ji buď krátce opéct na pánvi nebo péct spolu s ostatní zeleninou v troubě, ale postačí ji péct pouze 15 minut.  

Rajčata nakrájejte na plátky, zakapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, posolte a opeřete. 

Dip K zelenině můžete přidat také lehký sojový dip ze sojového jogurtu smíchaného s pepřem, solí a bylinkami. 

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty