Pečená cizrna s restovanou zeleninou, houbami a rýží

neděle 20. března 2016



Výborný a chuťově plný pokrm, kde se snoubí kyselost nakládané kukuřice s křupavou a slanou cizrnou, vše doplněné tóny kvalitná sojové omáčky shoyu. 






Ingredience


1 cibule
3 stroužky česneku
400 g žampionů
1 balení nakládaných kukuřiček
brokolice
sojová omáčka shoyu
voda
bramborový škrob

150 g cizrny (v suchém stavu)
sojová omáčka shoyu

Postup

Přípravu začněte cizrnou. Cizrnu namočte den předem. Před vařením slijte vodu a cizrnu propláchněte, vařte v tlakovém hrnci 30 minut. Po uvaření slijte vodu. Cizrnu přendejte na plech vyložený pečícím papírem a zalijte ji 2-3 lžícemi shoyu. Cizrnu v shoyu pořádně promíchejte, aby se dostala všude. Pečte 30-45 minut při 180°C. Čím déle budete cizrnu péct, tím víc bude křupavá. 

Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky, oloupaný česnek nakrájejte na plátky. Rozehřejte pánev s trochou oleje a krátce restujte cibuli s česnekem. Přidejte na větší kusy nakrájené žampiony a na růžičky nakrájenou brokolici a restujte dalších 5-10 minut, občas promíchejte (pozor aby se nic nepřipálilo). Přidejte pokrájené nakládané kukuřičky, přilijte trochu vody a shoyu. Pokud chcete omáčku zahustit, rozmichejte 2 lžičky bramborového škrobu ve studené vodě a přijte do omáčky. Vše nechte prohřát ještě pár minu, můžete přikrát poklicí a počka, než bude brokolice na skus. 

Podávejte s rýží a navrch zasypte pečenou cizrnou. 

Poznámka: Pečená cizrna je výborná jen tak samotná, na uzobávání třeba k filmu.   









You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty