Pizza s bazalkovo-špenátovým pestem, červenou cibulí a rajčaty

sobota 7. května 2016

Této pizze jasně vévodí zelená barva i vůně bazalky a špenátu. Štavnatá, svěží a lehká pizza dochucená mletými kešu ořechy je výbornou volbou pro krásné letní dny. 





Ingredience

220 g špenátu
100 g bazalky
sůl
pepř

3 rajčata
červená cibule

hrst kešu ořechů
lahůdkové droždí
sůl
 

Postup 

Bazalku se špenátem dejte do mixéru, osolte, lehounce opepřete a rozmixujte. Pesto nemusí bý úplně jemné, mohou v něm být i větší kusy listů. 

Rajčata i cubuli nakrájejte na velmi tenké plátky. 

Kešu dejte do mixéru společně s lahůdkovým droždím a solí, množství dávám od oka podle chuti (odhadem na hrst ořechů 2 vrchovaté lžíce lahůdkové droždí a větší špetka soli) a vše rozmixujte. 




Těsto 

Ingredience (2 kulaté pizzy či jedna velká ve velikosti pečícího plechu)
250 g hladké mouky
140 ml vlažné vody
sůl
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí

Postup
Část odměřené vody odlijte do hrnečku, přidejte droždí a trochu hladké mouky. Vše smíchejte do konzistence hustšího krému a nechte 10-15 minut odpočívat, dokud směs nezdvojnásobí objem. 
Do mísy dejte mouku, sůl, olej, zbylou vodu a vykynuté droždí. Vypracujte hladké nelepivé těsto a nechte ho 10-15 minut odpočinout.
Poté těsto prsty vypracujte do požadovaného tvaru (kruh, obdélník, čtverec, hvědička... :) ), dejte si pozor, aby vrstva těsta nebyla příliž tlustá (3-4 mm je akorát). 

Na těsto nakapejte pár kapek olivového oleje, potřete ho bazalkovo-špenátovým pestem, naklaďte postupně rajčata, cibuli a bohatě posypte namletými a ochucenými kešu ořechy. Pečte 20-30 minut na 200°C, dokud těsto nezezlátne. 











You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty