Citronový chlebíček

sobota 19. srpna 2017

Nevím, co furt dělám, ale nějak poslední dobou nic nestíhám. Takže přidávám recept po celkem dlouhé době, ale zase stojí za to. Vyzkoušela jsem ho poprvé už před nějakou dobou a hned ho ještě zopakovala, pro jistotu, jestli je fakt tak dobrej, nebo se mi to jen zdálo. No a je fakt skvělej. Chlebíček je opravdu citronový, vláčný a nějak hrozně rychle mizí - netuším čím to je, asi se mi v kuchyni vytvořila černá díra (nebo to je důvod, proč mi ručička na váze ukazuje to, co ukazuje, ale spíš to bude ta černá díra).
Příprava téhle dobroty je rychlá a nenáročná, akorát se trochu déle peče. A je na ní potřeba silken tofu, to se prodává v malých krabičkách (tetrapack) a v běžných obchodech bývá celkem dost drahé. Kde je cenově dostupné jsou většinou asijské obchody, v Praze jde sehnat třeba v Shin Food (např. v Korunní ulici, ale je jich po Praze víc), kde krabička stojí okolo 40 korun a vystačí vám buď na dva chlebíčky nebo na jeden chlebíček a nějakou další dobrotu. 




Ingredience 


1/2 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku cukru
170-200 g firm silken tofu (prostě 1/2 krabičky)
2 hrnky hladké mouky
1 kypřící prášek (používám bezfosfátový)
3/4 hrnku rostlinného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce citronové šťávy


Postup

Do misky dejte cukr a vyšlehejte ho s olejem. Přidejte silken tofu a šlehejte dokud nezískáte téměř jednolité těsto (opravdu malé hrudky silken tofu nevadí). Přidejte rostlinné mléko, vanilkový extrakt, mouku smíchanou s kypřícím práškem a šlehejte dál. Nakonec přidejte citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané formy a pečte přibližně 1 hodinu při 180 °C. Před koncem pečení zkontrolujte špejlí zda je chlebíček opravdu hotový. Pokud se na špejli přilepí těsto, je potřeba péct déle.

Chlebíček můžete buď pocukrovat nebo polít citronovou polevou připravenou z moučkového cukru a citronové šťávy. Udělejte ji hustou, ať dobře zatuhne a nestéká. 







You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ahoj, už když jsem šlehala cukr s olejem mě napadlo, jestli se tam nemá dát moučkový místo třtinového.. samozřejmě, že se mi udělala hrozně vláčná konzistence a vůbec ne nadýchaná :( budu zkoušet dál!

    OdpovědětVymazat
  2. Абсолютно любой, у кого есть аккаунт Инстаграм, хочет, чтобы его учетная запись была наиболее успешной и востребованной. Достижение подобных результатов может оказаться трудным, если использовать как правило естественные способы получения популярности - просмотры в инстаграм накрутка. KRUTIMINST.RU - это портал, позволяющий наращивать количество подписчиков, лайков, просмотров и комментариев в Instagram.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené recepty