Smažené rýžové kuličky

čtvrtek 29. prosince 2016

Na tenhle pokrm jsem se trošku inspirovala italskými arancini, což je italský pokrm z rýže. Narozdíl od mých rýžových kuliček jsou ty italské většinou plněné a obalené v trojobalu. Jak jsem ale zvyklá zase z japonské kuchyně, rýži není potřeba před smažením do ničeho obalovat a tak jsem trojobal vynechala. Výsledkem jsou výborné rýžové kuličky, které jsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké, voní provensálskými bylinami a jsou skvělé jen tak samy o sobě nebo namočené do dipu.







Ingredience

250 g kulatozrnné rýže
3 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička provensálských bylin
sůl

olej na smažení


Postup

Rýži uvařte podobně, jako se vaří rýže na sushi. Nejdříve ji propláchněte vodou a pak dejte do hrnce spolu s 370 ml vody. Když se rýže začne vařit, přesuňte ji na nejmenší hořák, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut. Po 15 minutách rýži odstavte, ale nechte přikrytou pokličkou ještě aspoň 30 minut.

Hotovou rýži ochuťte lahůdkovým droždím, bylinkami a solí a vše důkladně promíchejte. Z ochucené rýže tvořte kuličky a smažte v dostatečném množství rozpáleného oleje 5-10 minut, dokud kuličky nezezlátnou. Ihned po dosmažení z kuliček papírovou utěrkou odsajte přebytečný olej a podávejte je vystydlé.

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty