Krém z pečené cizrny a květáku

neděle 20. listopadu 2016

Tato krémová polévka je velice lahodná a sytá, úžasně vypadá a zkrátka si ji hned zamilujete. Můžete ji podávat v malém množství jako první chod nebo i samostatně jako hlavní jídlo. Jen si dejte pozor, abyste v průběhu přípravy polévky nesnědli všechnu pečenou cizrnu s květákem dřív, než z nich stihne být polévka.
Pokud byste měli pocit, že nevydržíte a květák s cizrnou sníte samotné, koukněte na tento recept na pečený květák s cizrnou a quinoou.  








Ingredience

1 menší květák
150 g cizrny (v suchém stavu)
8 stroužků česneku
3-4 brambory 
sůl
pepř
římský kmín
sladká paprika
olivový olej
voda či zeleninový vývar

rostlinná smetana



Postup

Cizrnu namočte den předem, slijte propláchněte a uvařte do měkka.
Květák omyjte, rozdělte ho na jednotlivé růžičky a dejte je na plech spolu s uvařenou cizrnou a oloupynými stroužky česneku. Vše zakápněte olivovým olejem, osolte a okořeňte sladkou paprikou, čerstvě drceným pepřem a římským kmínem (toho dejte spíše méně, je velmi aromatický a mohl by přebít by chuť ostatních surovin). Směs pečte 30-45 minut při 180 °C dokud květák lehce nezezlátne. 


V hrnci rozehřejte trochu oleje a opečte na něm na kostičky nakrájené brambory. Přilijte vodu či zeleninový vývar vařte brambory dokud nezměknou. Když jsou brambory měkké, odstavte je z ohně a přidejte upečenou směs květáku a cizrnu (část nechte bokem na servírování). Vše přendejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Rozmixovaný krém vraťte do hrnce, dle potřeby nařeďte vodou či zeleninovým vývarem a dosolte.
Krém servírujte zaprášený sladkou paprikou a čerstvě drceným pepřem, zakápnutý rostlinnou smetanou a posypaný pečenou cizrnou s květákem.   


You Might Also Like

0 komentářů