Krémová fazolová pomazánka

pondělí 20. března 2017

Tento recept můžete brát jako základní, který má mnoho různých variací. Fazole, jako základ pomazánky, jsou nejen výživné ale taky skvěle chutnající a mají tu výhodu, že jejich základní chuť je opravdu jemná, takže pomazanku můžete snadno obměňovat podle přidaných ingrediencí. Snadno tak vykouzlíte pomazánku rajčatovou, česnekovou nebo třeba jemnou bylinkovou s pažitkou.



Ingredience

250 g bílých fazolí
sůl
100 - 150 ml rostlinné smetany
5 lžic rajčatového protlaku
2 - 3  lžíce olivového oleje

Postup

Fazole namočte na 12-24 hodin. Před vařením je propláchněte, uvařte je v čisté vodě a nechte vychladnout.
Uvařené a vychladlé fazole dejte do mixéru, přidejte olivový olej, rostlinnou smetanu, rajčatový protlak a sůl a vše rozmixujte. Konzistenci upravíte množstvím smetany - čím více smetany, tím krémovější a tekutější pomazánka bude.


Místo rajčatového protlaku můžete přidat bylinky, česnek nebo další koření.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Jsem nadšená z toho chlebu ! :) díky za recept

    OdpovědětVymazat
  2. 250 g fazolí v suchém stavu nebo už hotových? :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. We have now developed a particular additive that makes our products extremely excessive temperature resistant. 3D printing has the potential to make manufacturing viable in any region or economic climate, rather than solely in the manufacturing hubs of Oversized Bath Sheets the past 30–40 years. What expertise is eighty years old in principle, forty years old in apply, and looks brand new? 3D printing has existed in idea since 1945 and in practice—however primitive—since 1971, proposing a quicker and extra environment friendly technique of creating things. Get our free newsletter for insights into in expertise, startups, and our companies. Creating plant-based steaks may be} 3D printed to appear and feel like the actual thing.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené recepty