Citronová fazolová polévka s kapustou

středa 22. března 2017

Fazolová polévka zní ohraně, ale tahle polévka rozhodně obyčejná není. Voní po bylinkách, po citronu je příjemně nakyslá a fazole v kombinaci s kapustou chutnají opravdu skvěle. Nejen ke konci zimy přijde vhod.




Ingredience (4 porce)

1 velká cibule
250 g fazolí
8-10 větších listů kapusty
3 stroužky česneku
3 lžíce citronové šťávy
2-3 lžičky tymiánu
1 lžička rozmarýnu
sůl
pepř
olej
zeleninový vývar (nebo voda)


Postup

Fazole namočte na 12-24 hodin, poté je slijte, propláchněte a uvařte do měkka.
Cibuli oloupejte, nakrájejte a opečte do sklovata na troše oleje. Přidejte rozmačkaný česnek a ještě krátce opékejte. Přidejte bylinky, zeleninový vývar, sůl a pepř.
Kapustu omyjte, z listů vykrojte nejtlustší žebra a pokrájejte na menší kousky. Takto nachystanou kapustu přidejte do polévky a krátce povařte (stačí pár minut). Přidejte předvařené fazole, nechte je krátce prohřát a dochuťte citronovou šťávou.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Machinists can use CNC machines to produce many product designs, from commonplace shapes to Baby Mittens objects with tapers and compound contours. The CNC machining industry can handle your largest or smallest jobs, from manufacturing massive parts to sculpting precise items and finishing them with secondary finishing operations. The automated process permits for quality consistency, making certain all merchandise are the same, even at mass-production ranges. The main advantages of CNC machining include rapid prototyping and the ability to produce full-scale production parts quickly. It offers a high stage of precision and accuracy in manufacturing parts and permits for tight tolerance machining for CNC parts of all sizes.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené recepty