Fazolový guláš s hlívou

0:00

Tento guláš je sytý, chuťově plný a opravdu výborný. Jeho příprava je velmi snadná a kromě přípravy fazolí také velmi rychlá.  Nejlepší je s čerstvě upečenými křupavými domácími houskami.

 


Ingredience

300 g hlívy ústřičné
150 g fazolí
1 cibule
3 stroužky česneku
sladká paprika
sůl
pepř
majoránka
olej

hladká mouka


Postup

Fazole namočte na 12-24 hodin, slijte je, propláchněte je a uvařte je do měkka.

Na troše oleje osmahněte cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte na plátky nakrájený česnek a počkejte, dokud nezavoní. Přidejte pokrájenou hlívu a za stálého míchání směs ještě pár minut opékejte.
Když je hlíva změklá, zaprašte směs moukou, ochuťte sladkou paprikou (hodně sladké papriky), krátce vše zamíchejte, zalijte vodou a osolte a opepřete. Vařte 15-20 minut. Přidejte majoránku (hodně majoránky) a předvařené fazole. Guláš nechte před podáváním ještě chvíli prohřát a podávejte s pečivem.

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty