Citrónové dortíky

pátek 25. listopadu 2016

Výborné a lehounké citronové dortíky, které uhranou každému milovníkovi sladkého. Citrónový sirup jim dodá výraznou citronovou chuť, ale nebojte se, nejsou kyselé.Pokud dortíky chytáte třeba na oslavu nebo párty, upečte je do páru s těmito levandulovými dortíky, krásně vedle sebe vypadají a všechny úžasně chutnají, navíc základní těsto na oba druhy je stejné, liší se jen dochucením. 







Ingredience (20 kousků)

200 g hladké mouky
150 g cukru
50 g bramborového škrobu
1 bezfosfátový prášek do pečiva
100 ml oleje
180 ml kokosového nebo jiného rostlinného mléka
1 lžíce jablečného octa


Postup

Smíchejte mouku, cukr, škrob a kypřící prášek. Přilijte rostlinné mléko, olej a jablečný ocet a vymíchejte těsto. Těsto rozdělte do košíčků na cupcaky (neplňtě až po okraj, stačí 2 lžíce těsta do každého) a pečte 20-30 minut při 180 °C. Před koncem pečení zkuste do dortíku zapíchnout špejli, pokud je po vytažení suchá, je hotovo.

Ihned po vytažení dortíků je potřeba je propíchat špejlí a osirupovat.


Sirup

Smíchejte citronovou šťávu s moučkovým cukrem a lžičkou se snažte nakapat sirup nad dírky od špejle, sirup tak lépe zateče do dortíku. Před zdobením krémem nechte sirup trochu oschnout.


Krém

1 šlehačka soyatoo (nejlépe sojová)
trošku citróvé esence (používám bio citronový olej)
barvivo (nemusí být)

Postup


Šlehačku vyšlehejte opravdu do tuha, v průběhu šlehání přidejte citronovou esenci a barvivo. Nechte chvilku vychladit a ozdobte dortíky, těsně před podáváním můžete přidat i srpeček citronu. Dortíky skladujte v lednici. 

You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty