Čokoládové tartaletky

neděle 3. dubna 2016


Tyto lahodné, extra čokoládové a krásné tartaletky zvládne doma vykouzlit každý. Jsou syté, a chuťově velmi bohaté, jistě jimi potěšíte i návštěvu.








Krusta

Ingredience
sušenky 
olej (pouze na pečenou variantu)

Postup
Krustu můžete udělat za jakýchkoli sušenek, já použila tyto sušenky ve variantě bez citronové šťávy.
Na jednu tartaletku o průměru 12 cm jsou potřeba tři sušenky.

Pokud budete tartaletky podávat přímo ve formičkách, stačí sušenky rozdrtit (v mixéru nebo válečkem) a namačkat do formičky.

Pokud chcete tartaletky z formičky vyndávat, je potřeba sušenkovou drť smíchat s olejem (tak 2-3 lžíce), namačkat do formičky a zapéct 15 minut při 180°C.

Poznámka: Pokud nemáte formičky s vyndávacím dnem, můžete si pomoct pečícím papírem. Před tvořením sušenkové krusty vyložíte formičku dvěma pruhy (6 cm) pečícího papíru (ve formičce vznike kříž z papíru) tak, aby kraje pruhů vyčuhovaly nad okraj formičky. Pomocí papíru pak krustu snadněji vyndáte. Také naplnění krémem a zchlazení ještě před vyndáním tartaletky z formičky napomůže tomu, aby krusta zůstala v celku.


Náplň 

Ingredience (na 4 tartaletky)
2 banány
60 ml rostlinného mléka
200 g vegan čokolády
20 g kokosového tuku
2-3 lžíce namletého kokosu

Postup
Banány rozmixujte s rostlinným mlékem. Čokoládu s kokosovým tukem roztopte ve vodní lázni a nechte trošku vychladnout - nesmí být horká, ale musí stále téct.
Do nádoby na mixování přendejte rozpuštěnou čokoládu a začnetě šlehat. Postupně přidávejte rozmixované banány a namletý kokos, vše šlehejte alespoň 5 minut. Směs dejte vychadit do ledničky, stačí na 30 minut, po delší době krém hodně ztuhne.
Vychlazeným krémem naplňte tartaletky, ozdobte rybízem a celé je před podáváním ještě zchlaďte.

Poznámka: Čokoláda i banány s sebou nesou etickou problematiku z důvodu způsobu jejich získávání. I u nás v ČR však můžete sehnat fair trade čokoládu i banány.

Více info o banánech zde: férové banány
Více o info o čokoládě zde: férová čokoláda




You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty