Rajčatová polévka se špenátem a rýží

sobota 30. ledna 2016

Na chladné měsíce je dobré mít v zásobě velkou škálu teplých polévek, protože v zimě nic nezahřeje lépe, než skvělá polévka. Tato hřeje už od pohledu svou rudou barvou, zasytí rýží a výborně chutná po rajčatech, špenátu a nádechu česneku. 








Ingredience (4 porce)

1 cibule
2 stroužky česneku
250 g špenátu
500 ml rajčatového protlaku
1/4 hrnku rýže
sůl
400 ml vody nebo zeleninového vývaru
olej


Postup

Rýži uvařte v osolené vodě.
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte ji na oleji do sklovata, ke konci přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce vše prohřejte spolu. Přilijte rajčatový protlak (ideálně domácí), vodu nebo zeleninový vývar, omytý špenát a osolte. Polévku krátce prohřejte, aby špenát lehce změkl, ale nerozvařil se. Ke konci přidejte uvařenou rýži a polévku nechte 5-10 minut stát, aby se prolnuly chutě.  



You Might Also Like

0 komentářů