Plněné obří těstoviny zapečené v rajčatové omáčce

pondělí 18. ledna 2016

Tento pokrm je krásný na pohled, úžasné voní bazalkou a výborně chutná. Jeho příprava může vypadat trošku náročnější, ale není tomu tak, navíc chuť tohoto jídla opravdu stojí za veškerou práci při jeho přípravě. V chuti se snoubí krémový a chuťově plný krém z tofu a šťavnatá rajčatová omáčka, vše doplněné lahodnou bazalkou. 




Ingredience (2 porce)

200 g těstovin - velkých mušlí

Omáčka

500 ml rajčatového protlaku
1 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl

Náplň

1  cibule
4 stroužky česneku
1 tofu natural
hrst listů bazalky (nebo 2-3 lžičky sušené bazalky)
sůl,pepř
2-3 lžíce lahůdkového droždí
1/2 - 3/4 hrnku rostlinného mléka


Postup

Těstoviny

Těstoviny vařte ve vroucí vodě pouze 6-7 minut, jinak se budou rozpadat (můžou být klidně nedovařené). Slijte je a nechte vychladnout aby se vám s nimi dobře pracovalo.

Omáčka

Cibuli na jemno nakrájejte a osmahněte na troše oleje. Přilijte rajčatový protlak, osolte a omáčku nechte krátce prohřát. 

Náplň

Cibuli najemno nakrájejte a osmahněte na troše oleje. Přidejte oloupaný a nakrájený česnek, pokud používáte sušenou bazalku, přidejte ji teď, restujte vše chvilku společně a odstavte.
Tofu dejte do mixéru společně s lahůdkovým droždím, solí, pepřem a rostlinným mlékem. Vše rozmixujte v mixéru úplně do hladka a směs přidejte k cibulové směsi na pánvi. Pokud používáte čerstvou bazalku, pokrájejte ji a zamíchejte do směsi. 


Zapékání

Do pekáčku vlijte připravenou rajčatovou omáčku, těstoviny naplňte náplní (do každé stačí 1/2 - 1 lžíce) a naklaďte je do pekáče. Zapékejte 20-25 minut při 180 °C.  

You Might Also Like

1 komentářů

Oblíbené recepty