Ovocný dort s kokosovou šlehačkou

neděle 5. července 2015

Propadla jsem kouzlu tzv. naked cake - nahý dort. Korpus se namaže krémem jen mezi jednotlivými patry a nahoře se bohatě ozdobí ovocem. Výsledkem je úžasně vypadají dort, který není příliš těžký díky tomu, že na něm není tuna krému. V letním období se tento dort přímo nabízí, můžete na něj nasypat ovoce, které zrovna dozrává. 







Ingredience

Na každý korpus (tedy celkem třikrát)
200 g polohrubé mouky
150g cukru
šťáva z jednoho citronu
1/2 lžíce kypřícího prášku (používám vinný kámen)
25 ml oleje
125 ml kokosového mléka

2 kokosové šlehačky Soyatoo

ovoce

Postup

Postupně upéct tři korpusy, každý zvlášť(výše vypsané ingredience jsou na jeden korpus). Smíchat mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidat olej, citronovou šťávu a kokosové mléko a vše smíchat. Dortovou formu vymazat olejem, vysypat moukou a vlít do ní těsto. Péct 30 minut při 180°C. Když korpus na povrchu lehce zezlátne a odlepí se od krajů formy, měl by být hotový - ke konci pečení ho zkontrolujte špejlí, pokud je po vytažení suchá, je hotovo.
Tímto postupem upéct tři korpusy a nechat je vychladnout.

Šlehačky vyšlehat a dát chladit (můžete je vyšlehat trochu dopředu, třeba když dáváte péct první korpus, a nechat vyšlehané chladit v lednici).

Když jsou korpusy vychladlé, sestaví se dort. Na pevnou podložku položte první korpus, na něj rozprostřete část šlehačky, na ní druhý korpus a zase šlehačku a na ní poslední korpus. Na vrchní korpus rozprostřít šlehačku a do ní nasypat hojné množství ovoce dle volby.
Při servírování můžete každý kousek dortu ozdobit dalším ovocem.







You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty