Bruschetta

středa 22. července 2015

Ve vedrech je nejlepší lehké studené jídlo a pokud chcete změnu od salátů, výbornou alternativou je bruschetta. Bruschetta je pokrm pocházející z Itálie a je známý zhruba od 15. století. Příprava bruschetty je velmi snadná a přitom jde o výborné jídlo. 







Ingredience 

chleba nebo bageta (já peču tyhle bagety )
rajčata
bazalka
sůl
olivový olej
česnek


Postup

Rajčata zbavit semínek tak, aby zůstala jen dužina (ze zbytků si udělejte třeba rajčatovou šťávu) a nakrájet je na malé kostičky. V míse smíchat rajčata s natrhanými listy bazalky solí a olivovým olejem. Směs můžete dát odležet do ledničky. 
Chleba nebo bagetu nakrájet na plátky a opéct do křupava. Po opečení můžete potřít česnekem a bohatě na něj nandat rajčatovou směs. Ideálně jezte bruschettu ihned po naservírování, jinak pečivo změkne a již nebude křupavé. 





You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty