Jak se informovat? Videa č. 1 - Earthlings a Cowspiracy

sobota 23. května 2015

Aby člověk mohl otevřít oči, je potřeba se informovat. Na internetu je velké množství informačních materiálů od návodů jak být vegan až k videům ukazujícím realitu.

Video, na které narazí snad každý kdo začíná hledat informace, je dokument Earthlings - tedy Pozemšťané. Tohle video ukazuje realitu v surové verzi. Nic nepříkrášluje, nic nezatajuje a věnuje se všem oblastem, kde člověk zvířata ovlivňuje. Vidět tenhle dokument je emocionálně velmi náročné, obsahuje grafické znázornění reality zvířat v rukou člověka. Není to zábavné video na které byste se rádi opakovaně dívali, ale nic neotevře oči lépe než Earthlings. Celé video je s českými titulky ke zhlédnutí na youtube.




Další dokument, který stojí za to shlednout je Cowspiracy. Cowsipracy je projekt, který na problematicku živočišné produkce pohlíží z úplně jiného soudku a to z pohledu životního prostředí. Drastické záběry neukazuje téměř žádné (pouze jedna scéna), zato ukazuje, jak díky lidské touze jíst živočisné produkty, systematicky ničíme životní prostředí a celou planetu. Tento snímek není přímočaře o veganství, ale velmi se ho dotýká, protože ukazuje, jaký má živočisná výroba dopad na celou planetu, jak ovlivňuje naše životní prostředí. 
Snímek Cowspiracy bohužel nejde shlédnou online, ale připojuji alespoň pár ukázek (první je trailer anglicky, druhé dvě jsou s českými titulky).

 



 


 



You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty