Cizrna v kešu omáčce

neděle 5. dubna 2015

Cizrna s kešu omáčkou je voňavý a velice lahodný pokrm. Na pohled sice neohromí, ale je to opravdový chuťový zážitek. Díky indickému koření je lehce pikantní, ale kešu mléko zajistí úžasnou krémovou omáčku.  





 



Ingredience (4 porce)

300 g cizrny (v suchém stavu)
2 cibule
8 rajčat
1 lžička kurkumy
1/2 - 3/4 lžíce garam masaly
100 g kešu ořechů


Postup

Cizrnu namočte na 12-24 hodin. Před vařením vodu slijte, cizrnu propláchněte a uvařte do měkka v neosolené vodě (v tlakovém hrnci 45 minut, v normálním hrnci 60-90 minut).
Kešu namočte hodinu až dvě předem. Pokud byste neměli dost času nebo je zapomněli namočit, kešu ořechům ke změknutí pomůže také krátký var. Ze změklých kešu ořechů připravte kešu mléko. Kešu ořechy dejte do mixéru společně s 400 ml vody a rozmixujte je úplně do hladka.

V průběhu vaření cizrny si připravte rajčata. Spařte je horkou vodou a oloupejte je. Oloupaná rajčata nakrájejte na menší kusy.

Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s garam masalou a kurkumou. Když cibule zesklovatí, přidejte k ní pokrájená rajčata, kešu krém, uvařenou a slitou cizrnu a omáčku osolte. Za občasného míchání nechte pokrm prohřát ještě 10 minut na mírném plameni (dejte pozor, ať omáčku nepřipálíte).
Cizrnu můžete v kešu omáčce můžete jíst jen tak samotnou nebo s rýží (u nás vede varianta bez rýže).









You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty