Quinoový wrap

středa 11. února 2015

Wrap je úžasná záležitost, která se v naší kuchyni určitě zabydlí na stálo. Jde o tortillu, do které je zabalená náplň. Toto jídlo má neskutečné množství variací, fantazie se tu může rozjet na plné kolo. Když jsme hledala co to vlastně ten wrap je, našla jsem moc hezkou myšlenku, že u sendviče jde z velké míry o chléb, ale u wrapu jde hlavně o náplň. Tento wrap je naplněný quinoou, bramborovo-rajčatovou pomazánkou, rajčaty, avokádem a polníčkem. Je šťavnatý a lehký, ale díky quinoe zasytí. Jde připravit den předem a druhý den máte v práci báječný oběd.









Ingredience (na 7 wrapů
)

domácích tortill
1 avokádo
100 g quinoi
150 g polníčku
4 rajčata
sůl, citronová šťáva

4 brambory
1 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička dijonské hořčice
sůl

Postup

Nejdříve uvařit oškrábané a nakrájené brambory. Uvařené brambory rozšlehat metlou do hladka, ochutit rajčatovým protlakem, lahůdkovým droždím, dijonskou hořčicí a solí a vše důkladně promíchat.
Quinou uvařit. Rajčata a avokádo nakrájet na menší kusy a polníček opláchnout.

Do spodní třetiny tortilly naklást do pruhu (viz foto) pomazánku, rajčata, avokádo, zakápnout vše citronem a poprášit solí, nakonec naklást polníček a zabalit.
Balit tak, že se nejdříve ohnou boky po celé délce směrem k pruhu náplně. Spodní, menší část tortilly se ohne přes náplň a zbytek tortilly se zaroluje. 
Wrap můžete překrojit napůl a podávat s lehkým salátem.  


před přidáním polníčku, poté následuje balení












You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty