Pečené bylinkové brambory a pečená zelenina

neděle 26. října 2014

Pečené bylinkové brambory jsou úžasná, voňavá příloha. Na okrajích jsou křupavé a uvnitř krásně vláčné. Výborně se k nim hodí pečená cuketa s rajčata.






Pečené brambory

Ingredience

menší brambory (množství podle apetitu strávníků)
česnek
tymián (čerstvý nebo sušený)
rozmarýn (čerstvý nebo sušený)
sůl
olej

Postup

Umýt brambory a i se slupkou je dát vařit na 10 minut do tlakového hrnce. Uvařené brambory vyndat z hrnce na plech s pečícím papírem. Každou bramboru trošku rozmáčknout vidličkou (ale aby stále držela při sobě). Na každou bramboru nasypat trochu tymiánu, rozmarýnu, osolit, zakápnout olejem a dát trošku protlačeného česneku. Takto připravené brambory péct v troubě cca 30 minut na 200°C dokud není slupka křupavá.

Pečená zelenina

Ingredience (2 porce)

2 menší nebo 1 velká cuketa
300g rajčat 

olivový olej
sůl

Postup

Rajčata pokrájet na půlky - pokud máte cherry, nebo na plátky u velkých rajčat. Poklást je na polovinu plechu, zakápnout olejem a posolit. Stejný postup je i u cukety - nakrájet na slabá kolečka (nebo půl kolečka), poklást na druhou půlku plechu k rajčatům, zakápnout olivovým olejem a lehce posolit. Takto připravenou zeleninu péct cca 30 minut na 200°C. Rajčata snesou klidně i delší dobu, cuketu je třeba hlídat, jak změkne a pustí šťávu tak je hotová (může se připalovat).

Upečené brambory podávat s pečenou zeleninou. 







You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty