Grilované cibulovo-"sýrové" toasty

neděle 26. října 2014

Tyhle toasty jsou něco naprosto úžasného. Jsou horké, křehké a lahodné. A jsou naprosto cruelty free protože "sýr" v tomto receptu je čistě veganský. Jsou výborné jen tak samotné, nebo skvěle doplňují cibulovou polévku



Toastový chléb

Ingredience

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek vařící vody
půlka droždí
2 hrnky hladké mouky
2 lžíce oleje
sůl


Postup

Do skleničky dát vzejít droždí do trošky vlažné vody s trochou mouky. Ovesné vločky zalít vařící vodou a nechat je vychladnout. Do mísy dát odváženou mouku a smíchat jí se solí. Přidat vychladnuté vločky, droždí, olej a ještě trošku vodu (podle toho jak pracuje mouka) a vypracovat řidší těsto. Těsto nesmí vyloženě téct, ale nesmí být ani příliš hutné, tento chléb má být nadýchaný. Vypracované těsto přendat do formy (buď chlebíčková nebo přímo na toastový chléb) přikrýt utěrkou a nechat 1 hodinu kynout. Péct 30 minut při 180°C. Hotový chléb poznáme podle toho, že je lehce zahnědlý a na poklep zní dutě. Před krájením musí být úplně vychladlý, jinak se hodně drolí. 



Náplň toastu

Ingredience

2 hrnky hustějšího kokosového mléka
1/2 lžičky jablečného octa
sůl
1 lžička agaru
2 lžíce tapiokové mouky
2 lžíce lahůdkového droždí


Postup


Kokosové mléko smíchat se solí a octem, důkladně vmíchat agar a tapiokovou mouku a přivést za stálého míchání k varu. Nechat chvilku bublat, pak stáhnout z ohně a důkladně vmíchat lahůdkové droždí. Nechat hodinu zchladit v lednici.


1 větší červenou cibuli nakrájet na tenké proužky a osmahnout na olivovém oleji. 






A jak to dát celé dohromady?

Nakrájené plátky chlebu ogrilovat (nebo osmahnout) s trochou olivového oleje z obou stran. Když jsou obě strany hotové, na jednu z nich dát vrstvu "sýru" a krátce ogrilovat tuto stranu i se "sýrem". Na "sýr" naklást cibuli a přiklopit druhým plátkem ogrilovaného chlebu. Podávat ihned dokud je chléb teplý a křupavý od grilování. 







You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nemám moc představu jaká má být ta hutnost těsta... Dá se to k něčemu přirovnat? Třeba jako na langoše?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Langoše jsem nikdy nedělala, takže k těm to nepřirovnám. Ale popsala bych to tak, že se ještě má lepit trochu na prsty, ale nemělo by téct. Takové tvárné chlebové těsto, které není úplně suché. Ale tohle těsto toho snese hodně a nedá se moc zkazit, takže prostě zkusit a příště případně doladit. :)

      Vymazat

Oblíbené recepty